Avast Free Antivirus

Internet tulvii erilaisia viruksentorjuntaohjelmia, jotka tarjoavat tehokasta suojausta nettiselailuun tietokoneilla ja mobiililaitteilla. Tunnettuja ohjelmistoja ovat muun muassa Avast, AVG, Avira, ja Bitdefender. Monet ilmaisistakin viruksenohjelmista parantavat tietoturvaa huomattavasti ja tarjoavat lisäominaisuuksia, kuten tietosuojan parantamista, palomuurin, ja reaaliaikaisen uhkien skannauksen. Ilmaiseksi viruksentorjuntaohjelmaksi kannattaa valita tunnettu ja luotettava virustorjuntaohjelmisto. Tässä artikkelissa kerrotaan Avastin maksullisesta ja maksuttomasta versiosta.

Avast Free Antivirus – ilmainen viruksentorjuntaohjelma

Avast Free Antivirus on ilmainen ja luotettava viruksen torjuntaohjelma yli 30 vuoden kyberturvallisuuskokemuksella. Se pitää tälläkin hetkellä huolen yli 435 miljoonan käyttäjänsä kyberturvallisuudesta ja- yksityisyydestä ympäri maailmaa. Suosio ei ole yllättävää, sillä ohjelmassa on alan laajin uhkientunnistusverkosto, koneoppimista hyödyntävä virusturva ja kotiverkkosuojaus, joka ei hidasta tietokonettasi tai älylaitettasi. Avast Free Antivirus toimii Windows-järjestelmissä, Macilla, Androidilla ja iPhonella. Avastin maksuton versio sisältää haittaohjelmien skannauksen, kiristysohjelmien torjunnan ja Wi-Fi-verkon tarkistustoiminnon. Se edustaa harvojen ilmaisten virustorjuntaohjelmien joukkoa ja suoriutuu tehtävissään erinomaisesti.

Tsekkiläisen Avast Softwaren kehittämä ohjelmisto on saatavilla yli 45 kielellä ja myös suomeksi. Kaiken lisäksi Avast Free Antivirus on täysin ilmainen, ja se kilpailee varsin vakuuttavasti maksullisten ohjelmien kanssa. Se ilmoittaa käyttäjille tietoturvan kannalta oleellisista ohjelmistopäivityksistä, ja tarjoaa samalla mahdollisuuden päivittää aina uusimpaan versioon. Avast Free Antivirus on myös helppo asentaa ja ylläpitää.

Ilmaisten virustentorjuntaohjelmien hyödyt

Ilmaisten virustorjuntaohjelmien hyötyjä ovat tietysti maksuttomuus, mutta myös kevyt järjestelmäkuormitus. Avast Free Antiviruksessa on myös älykäs tarkistus, joka tarkistaa laitteesta vaikeasti löydettävät, piilossa olevat heikkoudet. Sen CyberCapture-ominaisuus lähettää epäilyttävät tiedostot automaattisesti analysoitavaksi pilveen. Käyttäytymissuoja ilmoittaa heti, jos jokin sovelluksista alkaa toimia epäilyttävästi, ja tiedostosuoja taas hälyttää epäilyttävistä tiedostoista jo ennen kuin ehdit avata ne. Pelastuslevy tarkistaa laitteesi, kun järjestelmä on pois päältä, jolloin voit poistaa haittaohjelmia turvallisesti. Karanteeni taas eristää mahdolliset haitalliset tiedostot niin, etteivät ne vaikuta muihin tiedostoihin tai käyttöjärjestelmään haitallisesti.

Avast Free Antivirus tarjoaa lyhyesti sanottuna paljon ja kirjaimellisesti nollabudjetilla. Se estää haitalliset sivustot ja vaaralliset lataukset, jolloin internetin selaaminen ja esimerkiksi sähköpostin käyttö on turvallisempaa. Se suojaa kiristysohjelmilta ja hälyttää käyttäjää myös tietovuodoista, kuten mahdollisesti vaarantuneista salasanoista.

Viruksentorjuntaohjelman maksulliset versiot ja niiden tarjoamat edut

Tunnettu tietosuoja-asiantuntija Avast on saanut useita palkintoja. SE Labs valitsi Avastin parhaaksi maksuttomaksi haittaohjelmasuojaksi vuonna 2023. Ilmaisen version lisäksi Avast tarjoaa myös maksullisia versioita, kuten Avast Premium Securityn ja Avast Ultimaten. Avast Premium Security ja Avast Ultimate molemmat sisältävät edistyksellisen palomuurin osana niiden tietoturvapaketteja. Palomuurin tehtävänä on valvoa kaikkea tietoliikennettä tietokoneen ja ulkomaailman välillä, suodattaa sitä ja estää ei-toivotun liikenteen, kuten haittaohjelmien, pääsyn tietokoneelle ja suojaa verkkoyhteyksiä. Sen avulla voit myös hallita, mitkä ohjelmat saavat lähettää tietoa verkkoon.

Avast Premium Antivirus on kotikäyttöön tarkoitettu laaja maksullinen versio, joka tarjoaa täyden suojan ja tehokkaan virustorjunnan lisäksi paljon muuta. Sen avulla voi parantaa sähköpostin turvallisuutta ympäri vuorokauden yhdistämällä Avast Sähköpostivartijaan muutamalla napsautuksella Avast Premium Security -työpöytäsovelluksessa. Se varoittaa mahdollisista sähköpostihuijauksista, tietojenkalastelusta ja tartunnan saaneista liitetiedostoista ennen kuin ne tulevat sinulle Gmailiin, Outlookiin ja muiden suosittujen palveluntarjoajien sähköpostiin laitteesta riippumatta.

Avast Premium Security tarkistaa sivustojen aitouden, jolloin käyttäjä välttyy valesivustoilta, jotka yrittävät varastaa tämän tietoja tai varallisuutta – internetshoppailu on siis entistäkin huolettomampaa. Etäkäyttösuojaus taas estää hakkereiden hyökkäykset kolmella eri tavalla, sillä se:

  • havaitsee ja estää haitalliset hyökkäykset laskemalla epäonnistuneet kirjautumisyritykset tietyltä ajalta ja estämällä näiden takana olevat IP-osoitteet
  • suojaa käyttöjärjestelmän tunnetut haavoittuvuudet ja estää niiden murtamiseen pyrkivät RDP:tä (Remote Desktop Protocol-etätyöpöytäprotokollaa) hyödyntävät hyökkäykset
  • estää automaattisesti kaikki IP-osoitteet, joiden tiedetään levittävän haittaohjelmia RDP-porttien kautta; tietokantaa päivitetään jatkuvasti tekoälyalgoritmien avulla

Avast Ultimate taas sisältää kaiken senkin, minkä Avast Premiumkin tarjoaa, mutta sen lisäksi siinä on tietojenkalastelusuoja, SecureLine VPN, Cleanup Premium ja salasanasuojaus. Voit suojata sillä 10 laitetta, niin kuin Avast Premiumillakin. Avast Ultimate on suositeltava valinta, jos etsii laajempaa tietoturvakokemusta, haluaa optimoida tietokonetta ja käyttää VPN:ää ja edistynyttä palomuuria.

Mitä viruksentorjuntaohjelmien käyttö edellyttää?

Avastin käyttö edellyttää laitteelta internetyhteyttä, jotta se voi päivittyä automaattisesti. Sen laitekohtaiset järjestelmävaatimukset ovat seuraavat:

  • tietokoneessa on oltava Windows 11, 10, 8.1, 8 tai 7 (sekä 32- että 64-bittiset versiot, lukuun ottamatta Starter- ja RT-versioita), 1 Gt keskusmuistia ja 2 Gt tilaa kiintolevyllä
  • Mac:issa käyttöjärjestelmänä on oltava macOS 10.12 (Sierra) tai sitä uudempi versio
  • Android-puhelimessa tai tabletissa on oltava käyttöjärjestelmänä Google Android 6.0 (Marshmallow, API 23) tai sitä uudempi versio
  • iPhonessa tai iPadissa on oltava iOS 12.0 tai sitä uudempi versio

Avast on sitoutunut tarjoamaan luotettavaa ja helppokäyttöistä tietoturvaa, ja sen käyttöliittymä on suunniteltu selkeäksi ja intuitiiviseksi. Ohjelma on saatavilla monilla eri kielillä, mukaan lukien suomeksi, mikä tekee siitä saavutettavan laajalle käyttäjäkunnalle. Oston mukana tulee myös 30 päivän rahat takaisin -takuu.

Avastin ilmaisella ja maksullisella viruksentorjuntaohjelmalla on tietysti eroja. Ilmainen viruksentorjuntaohjelma tarjoaa hyvän perustason suojauksen, mutta jotkin premium-tason ominaisuudet jäävät hyödyntämättä. Avast Premium Securitya voi myös kokeilla maksutta 30 päivän ajan. Valitsitpa sitten maksullisen tai maksuttoman version, tärkeintä on muistaa pitää ohjelma ajan tasalla ja päivittää se säännöllisesti. Viruksentorjuntaohjelma on erittäin olennainen osa päivittäistä tietoturvaasi, sillä se turvaa laitteesi haittaohjelmilta, estää tietovuodot ja torjuu verkkouhkat. Näin voit säilyttää yksityisyytesi ja nauttia samalla digitaalisesta maailmasta turvallisin mielin!