Dogecoin - Yksi Tunnetuimmista Virtuaalivaluutoista

Dogecoin - yksi tunnetuimmista virtuaalivaluutoista

Ajattelin nyt kertoa seuraavaksi Dogecoinista, joka on erittäin mielenkiintoinen ja erilainen kryptovaluutta sen historian ja syntyperän vuoksi. Toisin kuin kuuluisat kryptovaluutat Bitcoin ja Ethereum, niin Dogecoin on saanut alkunsa vitsistä. Kuitenkin huumori on jossain vaiheessa muuttunut vakavammaksi ja nykyisin Dogecoin on vakavasti otettava kryptovaluutta. Tämä jos mikä on itseäni kiinnostava asia ja siksi päätin, että Dogecoin on seuraava aiheeni. 

 

Ylipäätään kryptovaluutat ovat erittäin mielenkiintoisia, mutta tällä hetkellä on oma kiinnostukseni ollut lähinnä Bitcoinia ja Ethereumia kohtaan. Mutta pikkuhiljaa on kiinnostus siirtynyt näihin vielä toistaiseksi vähemmän tunnettuihin, mutta selkeästi nousussa oleviin kryptovaluuttoihin, jotka mahdollistavat läpinäkyyvyyden sekä anonyymiyden lohkoketju teknologiallaan

 

On itseasiassa hyvin hurjaa ajatella, kuinka nopeasti kryptovaluuttojen määrä on kasvanut. Vielä tovi sitten oli kryptovaluuttoja vain yksi, se aito ja alkuperäinen Bitcoin. Nykyisin määrä on moninkertaistunut kun tarjolla on tätä kirjoittaessa jo yli 5 000 erilaista kryptovaluuttaa. Mikä on tietenkin hyvin suuri määrä jo itsessään. On hyvin selvää, että kaikki kryptovaluutat eivät voi olla suosituimpia. Toiset kryptovaluutat nousevat ja toiset painuvat unholaan. 

Perusasiat kuntoon Dogecoinista

Aito ja alkuperäinen virtuaalivaluutta tunnetaan nimellä Bitcoin. Bitcoin on edelleen suosituin kryptovaluutta ja sen suosio vaikuttaa vain kasvavan. Bitcoin ilmestyi internetiin vuonna 2009, jonka jälkeen kryptovaluuttojen suosio alkoi kasvamaan. Bitcoinin jälkeen on syntynyt lukemattomia määriä altcoineja, joista osa on suositumpia kuin toiset. Altcoinit käsittää kaikki kryptovaluutat Bitcoinia lukuunottamatta. 

 

Dogecoin (symboli Ɖ; lyhenne: DOGE) on Litecoiniin pohjautuva kryptovaluutta, joka syntyi vuonna 2013. Litecoin pohjautuu suoraan Bitcoiniin, joten Dogecoin on vahvasti samanlainen kuin Bitcoin. Dogecoinissa käytetään memeistä shiba koirahahmoa, jonka moni tunnistaa. Perustaja Dogecoinilla on amerikkalainen Jackson Palmer, joka oli seurannut kryptovaluuttojen kehitystä jo pidemmän aikaa.  

dogecoin
Dogecoin - Yksi Tunnetuimmista Virtuaalivaluutoista

Mikä kaikki vaikuttaa Dogecoinin kurssiin? 

Dogecoin on helposti lähestyttävä kryptovaluutta juuri suosittuun meemiin perustuvuutensa puolesta. Dogecoin saattaa aluksi aiheuttaa hieman epäilyksiä, sillä vitsistä alkanut kryptovaluutta ei kenties ole se kaikkein uskottavin. Kuitenkin ajan myötä Dogecoin on vakiinnuttanut asemaansa. Dogecoinin suosioon on vaikuttanut muun muassa Elon Musk, joka on usein puhunut Dogecoinista Twitterissä.

 

Tällä hetkellä Dogecoinin ennustetaan olevan osa suurta mullistaja maksuvälineenä, mutta aika tulee näyttämään, että jatkuuko Dogecoinin suosio vai ei. Kryptovaluutat ovat aina olleet alttiita arvon muutoksille ja myös Dogecoinin historiassa on tilanteita, kun valuutan arvo on noussut äkillisesti paljon ja sitten romahtanut todella nopeasti. 

Kolme tärkeintä asiaa Dogecoinista

Dogecoin on virtuaalivaluuttana hyvin suosittu, mutta siitä on hyvä tietää muutamia asioita etukäteen, jotta sen hankkimista kannattaa harkita. 

 

Dogecoinin suosio on kasvanut erittäin paljon vuoden 2021 aikana. Dogecoin on jo pitkään ollut kryptovaluuttojen TOP 10 listoilla, mutta nykyisin se on ajoittain noussut jopa kärkikolmikkoon Bitcoinin sekä Ethereumin seuraan. Suosio vaikuttaa tällä hetkellä vakaalta, eikä se vaikuta olevan laskemassa. Toki tulevaisuus näyttää, että miten käy. 

 

Vaikka jo kerroinkin, että alunperin Dogecoin perustettiin osana vitsiä, ei se kuitenkaan tänä päivänä enää ole vitsi. Sen uskottiin olevan erityisesti nuorten mieleen meemistä tutun koiran ansioista. Kuitenkin suosio on jatkanut kasvuaan, koodia on parannettu ja Dogecoin on löytänyt tiensä yhä useamman yrityksen maksutapa valikoimiin. 

Opi Lataamaan Musiikkia Ilmaiseksi Spotifysta
Näin lataat Windows 11 -käyttöjärjestelmän

Dogecoin ja louhinta

Monet ovat varmasti kuulleet kryptovaluuttojen louhinnasta, tämä koskee myös Dogecoinia. Louhinnalla siis luodaan uutta kryptovaluuttaa markkinoille, Dogecoinin louhinnassa tietenkin Dogecoinia. Tämä tarkoittaa kaikessa yksinkertaisuudessaan sitä, että huipputehokkaat tietokoneet suorittaa erittäin monimutkaisia matemaattisia laskutoimituksia. Kun laskutoimitus on valmis niin lohkoketjussa on uusi lohko. Tästä tietenkin louhija palkitaan louhitulla kryptovaluutalla, eli tässä tapauksessa dogecoinilla. 

 

Onko sama asia louhia Bitcoinia kuin Dogecoinia? Monet varmasti ensimmäisenä ajattelevat, että ne ovat sama asia, mutta eivät ne itse asiassa ole. Isona erona on se, että Bitcoineja on vain 21 miljoonaa coinia kun taas Dogecoineja voi louhia loputtomiin. Mutta kuten jo aiemmin taisin mainita, niin Dogecoinin lohkoketju perustuu Bitcoinin lohkoketjuun. Kuitenkin kehittäjät ovat tulleet lopulta siihen tulokseen, että sama periaate ei toimi Dogecoinin kohdalla. 

Dogecoinin arvo

Kun Dogecoinin louhintaan perehtyy, niin on selvää, että louhintaperiaate näkyy suoraan Dogecoinin tarjonnassa. Bitcoinin arvo perustuu vahvasti kysyntään, mutta loputtoman Dogecoinin arvo ei voi näin ollen perustua samaan asiaan. Dogecoinin arvo perustuu siihen, että kuinka aktiivisia sen käyttäjät ovat. Eli kun moni haluaa myydä Dogecoininsa, niin sen arvo laskee. Kun taas monet ostavat sitä, sen arvo nousee. Louhinnalla ei ole taas arvon kannalta oleellista merkitystä. 

 

Suuri merkitys Dogecoinin arvoon ollut myös esimerkiksi Teslan Elon Muskilla, joka twiiteissään on hehkuttanut Dogecoinia. On kuitenkin huomattu jo Bitcoinin kohdalla, että Musk voi muuttaa mieltään usein ja Bitcoin on ampaissut arvoltaan sekä ylös, että alas sen mukaan, kun Musk on twiittaillut siitä. Oletettavaa on, että Muskin ollessa negatiivisella kannalla Dogecoinista, myös sen arvo laskisi. 

dogecoin
Ilmainen virustorjunta

Dogecoinin tulevaisuus, millainen se on? 

Kryptovaluuttojen tilanne on aina ollut hieman epävakaa ja niitä usein kritisoidaan juuri niiden epävarmasta tulevaisuudesta. Kryptovaluuttojen tilannetta on mahdotonta ennakoida pitkällä aikavälillä, kun jopa seuraavan päivän tilannetta on hankala arvioida. Ero perinteisiin sijoituskohteisiin on erittäin huomattava, sillä perinteiset finanssialaan liittyvät strategiat ja logiikka eivät päde kryptovaluuttojen kohdalla. 

 

Tällä hetkellä siihen, että Dogecoinista tulee maailman valuutta, uskoo vahvasti Elon Musk. Mutta Muskin mielen muutos saattaa romahduttaa koko valuutan nopeasti. Tällä hetkellä Dogecoinin tilanne on hyvä, mutta ikinä ei voi varmaksi sanoa, että niin on myös jatkossa.