Ripple - Yksi vanhimpia kryptovaluuttoja

Kryptovaluuttoja on ilmestynyt vuosien varrella lukuisia. Tällä hetkellä eri kryptovaluuttojen määrä on noussut peräti yli 18 000 erilaiseen kryptovaluuttaan. On selvää, että iso osa näistä kryptovaluutoista ei ole päässyt suosioon. Monilla kryptovaluutoista ei ole ollenkaan ostajia, kun taas toiset nousevat helposti ja nopeasti suureen suosioon. On selvää, että lohkoketju -teknologiaan perustuvat kryptovaluutat ovat yksi tämän ajan suurimmista trendeistä. 

 

Erilaiset kryptovaluutat nousevat suosioon juuri niiden tarjoamien ominaisuuksien puolesta. Yksi suosiossa olevista ja hyvin suosionsa pitäneistä kryptovaluutoista on Ripple. Kyseessä on Ripplenetin taustalla toimiva yritys. Ripplen käyttäjiä on ympäri maailman ja sen aseman uskotaan vain parantuvan tulevina vuosina. Kyseessä ei ole ainoastaan kryptovaluutta vaan sekä virtuaalivaluutta, että kokonainen järjestelmä. 

Mikä Ripple on? 

Ripple on yksi vanhimmista markkinoilla olevista altcoineista, eli Bitcoinin jälkeen ilmestyneistä kryptovaluutoista. Ripplen tarina alkaa jo vuodesta 2011, vaikka XRP Ledger lanseerettiinkin vasta vuonna 2013. Monien vaiheiden jälkeen Ripplen toimitusjohtajana toimii nykyisin Brad Garlinghouse. Tämän hetkinen kehitystyö Ripplen kohdalla kohdistuu pankkimaailmaa varten olevien ratkaisujen kehittämiseen. XRP Ledger on kuitenkin julkinen verkko ja hajautettu tilikirja. Ripple on sekä maksujärjestelmä, sekä valuutanvaihtoon ja rahansiirtoihin erikoistunut verkko.

 

On hyvä muistaa, että Ripple ja XRP eivät tarkoita samaa asiaa. Ripple itsessään on fintech-yhtiö, kun taas XRP on kryptovaluutta, jonka natiivivaluutta puolestaan on XRP Ledger. XRPL puolestaan on kaikille avoin lohkoketju sekä samalla maksujärjestelmä. Kun sijoittaja sijoittaa XRP:hen, hän sijoittaa silloin Ripple-verkkoon. Vaikka tämä voi aluksi tuntua monimutkaiselta, niin tosiasiassa se ei sitä lopulta ole. On kuitenkin totta, että Ripple eroaa suuresti monista kryptovaluutoista, kuten Bitcoinista. 

Ripple - Yksi vanhimpia kryptovaluuttoja
Ripple - Yksi vanhimpia kryptovaluuttoja

Mikä on Ripple XRP?

Kyseessä on sekä virtuaalivaluutta, että maksujärjestelmä. Sen lisäksi, että Ripple XRP on yksi vanhimmista altcoineista, se on myös yksi suosituimmista altcoineista. On hyvin tavanomaista, että puhuttaessa Ripple XRP:stä, puhutaan ainoastaan XRP:stä. Kuten muutkin kryptovaluutat, myös XRP perustuu avoimeen lähdekoodiin. Tämä puolestaan mahdollistaa valuutan siirron käyttäjien välillä ilman, että käytössä on esimerkiksi muita kryptovaluuttoja. 

 

XRP on lähinnä käytössä erilaisten instituutioiden välillä, eikä sitä niinkään näy yksityishenkilöiden välisessä kaupankäynnissä.  Toisin kuin esimerkiksi Ethereumin tai Dogecoinin kohdalla, Ripplellä ei ole alunperinkään ollut tarkoituksena päätyä nimenomaan yksityishenkilöiden suosioon. Ripplen kohderyhmä on alusta saakka ollut erilaiset instituutiot.

Mikä tekee Ripplestä erityisen? 

Ripplen parhaisiin puoliin kuuluu, että se tarjoaa entistä nopeampia ja edullisempia rahansiirtoja, kuin esimerkiksi perinteiset pankit. XRP toimii eräänlaisena siltana rahansiirroissa valuutasta ja sijainnista huolimatta. Erityistä Ripplessä on myös se, että siirrot ovat hyvin nopeita, eli valuutta siirtyy lähes heti.

Näin lataat Windows 11 -käyttöjärjestelmän
Ripple - Yksi vanhimpia kryptovaluuttoja

Millainen on Ripplen tulevaisuus?

Ripple on onnistunut erittäin hyvin löytämään paikkansa suosituimpien kryptovaluuttojen listalla. On hyvin epätodennäköistä, että sen suosio tulisi yllättäen romahtamaan. Tällä hetkellä vaikuttaa siltä, että Ripple-verkko voi osoittautua erittäin onnistuneeksi kryptovaluuttojen vaihto alustaksi. Alustalla kryptovaluuttoja voi vaihtaa niin fiat-valuutoihin kuin muihinkin kryptovaluuttoihin sekä erilaisiin hyödykkeisiin. Yksi Ripplen parhaista puolista onkin sen erilaisuus. Ripple poikkeaa hyvin paljon muista kryptovaluutoista, kuten esimerkiksi Bitcoinista, joka tunnetaan ensimmäisenä kryptovaluuttana. 

 

Ripple on kuitenkin markkinoilla ja kurssin kehityksen puolesta hyvin samanlainen kuin muutkin kryptovaluutat. Sen historiassa on lukuisia arvon nousuja sekä äkillisiä arvon laskuja. On mahdotonta sanoa, että mitä arvolle tulevaisuudessa käy. Hyvin todennäköistä on, että kryptovaluutoille tuttuun tapaan arvo tulee sahaamaan sekä ylös, että alas. Näin ollen Rippleen sijoittaessa kannattaa tutustua arvon muutoksiin huolellisesti. Kuten kaikkien kryptovaluuttojen, myös Ripplen kohdalla tulee sijoittajan olla valmis menettämään koko sijoitettu summa.