Litecoin on yksi vanhimmista altcoineista

Litecoin on yksi vanhimmista altcoineista

Monet ovat kuulleet kryptovaluutasta nimeltä Litecoin. Sen ohella puhutaan usein myös esimerkiksi Bitcoinista ja Ethereumista. Litecoin on Charlie Leen vuonna 2011 perustama kryptovaluutta, joka perustuu Bitcoinin lähdekoodiin. Litecoin on tänä päivänä yksi suurimmista kryptovaluutoista, kun mitataan markkina-arvoa. Kun Bitcoin ilmestyi internetiin, oli vuosi 2009. Tuolloin kukaan ei voinut vielä aavistaa, kuinka suureen suosioon Bitcoin tulee nousemaan.

 

Altcoineja alkoi ilmestymään nopeasti Bitcoinin jälkeen. Litecoin onkin yksi vanhimmista altcoineista, joiden suosio on edelleen suuri. Osasyy suosiolle lienee juuri pitkässä historiassa, joka Litecoinilla on. On hyvä huomata, että Litecoinin lohkoketju ei ole haarautunut Bitcoinista, vaikka Litecoin perustuu Bitcoinin lähdekoodiin. Litecoin on näin ollen itsenäinen kryptovaluutta omalla lohkoketjulla. ei myöskään ole poikkeuksellista, että omia versioita eri kryptovaluutoista luodaan. Tämä on itseasiassa jopa erittäin yleistä. 

Millaisia ominaisuuksia Litecoinilla on? 

Litecoin (merkki: Ł, koodi: LTC) on hyvin samankaltainen Bitcoinin kanssa. Syynä on luonnollisesti se, että Litecoin pohjautuu Bitcoiniin. Perustajan mukaan juuri samankaltaisuus on yksi Litecoinin vahvuuksia. Tämä johtuu siitä, että Bitcoinin kehittäessä uusia ominaisuuksia myös Litecoin voi hyödyntää komponentteja omassa kehitystyössään. 

Litecoinin haluttiin olevan Bitcoinia nopeampi transaktioltaan. Tästä johtuen kyseessä on eräänlainen kevyt versio Bitcoinista. Litecoinin transaktio on noin 4 kertaa nopeampi kuin Bitcoinilla. Tämä johtuu siitä, että lohkot prosessoidaan vain 2,5 minuutissa, kun taas Bitcoinilla 10 minuutissa. Samalla myös valuutan määrässä on huima ero. Bitcoinia on mahdollista louhia 21 miljoonaa kolikkoa, kun taas Litecoinia 84 miljoonaa kolikkoa.

 

Markkina-arvo on yksi tärkeimmistä asioista kryptovaluutoilla. Kun Bitcoinia ja Litecoinia vertaa, on helppoa huomata ero markkina-arvossa. Bitcoinin markkina-arvo on yli 200 miljardia USD, kun taas Litecoinin markkina-arvo on lähes 4 miljardia USD. Litecoin on kuitenkin altcoinien parissa kohonnut huipulle, vaikka se ei vielä Bitcoinin rinnalle ole noussut.

Litecoin on yksi vanhimmista altcoineista
Litecoin on yksi vanhimmista altcoineista

Miten Litecoin on kehittynyt vuosien varrella

Litecoin on yksi vanhimmista kryptovaluutoista, joka on yli 20 vuoden aikana onnistunut hyvin vakiinnuttamaan asemaansa kryptovaluutoista suosituimpien joukossa. Kuten Bitcoin, myös Litecoin on kehittynyt vuosien varrella hyvin paljon. Litecoinin historiaan mahtuu niin kurssin nousuja, kuin myös laskuja. Tämä ei kuitenkaan ole poikkeuksellista kryptovaluuttojen kohdalla, sillä yksi tunnusomaisia piirteitä kryptovaluutoille on niiden arvon heilahdukset suuntaan sekä toiseen. 

 

Myös Litecoinin louhinta on kehittynyt vuosien varrella. Litecoinin tiivistealgoritmina on Scrypt, kun taas Bitcoinilla käytössä on SHA-256 algoritmi. Sen lisäksi, että Scrypt vaatii prosessointitehoa, se vaatii myös muistia. Litecoinin louhinta onnistuikin hyvin kauan myös tavallisen käyttäjän saatavilla olevilla GPU-laitteilla, eli näytönohjaimilla. Nykyisin markkinoilla on kuitenkin tarjolla myös ASIC-laitteita, joiden avulla louhinta tapahtuu.

Litecoinin tulevaisuus

On hyvin hankalaa sanoa, että miten tulevaisuudessa käy erilaisten kryptovaluuttojen kohdalla. Toiset kryptovaluutat nousevat suosioon ja toiset painuvat pysyvästi unholaan. Mutta mikä lopulta tulee olemaan Litecoinin tulevaisuus? Litecoin vaikuttaa erittäin vakaalta kryptovaluutalta, sillä se on onnistunut pitämään arvonsa kohtuullisen korkealla vuosien ajan. Litecoinin kurssi kuitenkin korreloi Bitcoinin kanssa, kuten kaikki altcoinit tekevät. Kun Bitcoinin arvo nousee, nousee yleensä myös altcoinien arvo. Samoin tapahtuu arvon heikkenemisen kohdalla. Näin ollen myös Bitcoinin tulevaisuus vaikuttaa suuresti Litecoinin tulevaisuuteen. 

 

Kun kryptovaluuttoihin aikoo sijoittaa, tulee aina olla valmis myös menettämään koko sijoitettu summa. Tämä johtuu siitä, että ikinä ei voi olla varma, kuinka valuutan arvon käy. Litecoin on hyvin vakiinnuttanut paikkaansa, mutta myös sen historiassa on sekä hyviä, että huonoja hetkiä. Tutustumalla kryptovaluuttaan, voi tehdä omia päätelmiä sijoituksen kannattavuudesta. Ainakin toistaiseksi Litecoin on hyvin vakiinnuttanut asemansa.

Litecoin on yksi vanhimmista altcoineista