Monet Spotify-käyttäjät suosivat musiikin muuntamista MP3-muotoon, jotta he voivat kuunnella musiikkia myös ilman internetyhteyttä. Vaikka Premium-tilaajat voivat ladata soittolistoja offline-kuuntelua varten, ladatut tiedostot eivät ole MP3-muodossa, joten tilaajat myös menettävät oikeutensa ladattujen kappaleiden kuunteluun ilman nettiyhteyttä peruessaan tilauksensa.

Tämän välttämiseksi he voivat käyttää Spotify-tallennusohjelmaa musiikin muuntamiseen MP3-muotoon ja saavat samalla vapauden kuunnella ladattuja kappaleita offline-muodossa niin paljon ja usein kuin haluavat. Näin heillä on myös mahdollisuus kätevästi siirtää tallennetut MP3-tiedostot muihin laitteisiin.

Parhaat Spotify musiikin tallennustavat

Tallennusohjelmia, joiden avulla pääset lataamaan musiikkia Spotifysta, on tarjolla useita erilaisia. Ne kaikki tarjoavat hieman erilaisia ominaisuuksia ja vain osa on yhteensopivia niin Windowsin kuin Macin kanssa. Jotta jokainen löytäisi tarvitsemansa ohjelman, päätimme mainita myös muutaman maksullisen vaihtoehdon.

Vaikka periaatteessa helpoin tapa tallentaa Spotify-musiikkia on ostaa Premium-jäsenyys ja ladata soittolistoja Spotify-sovelluksen kautta, kappaleet eivät silloin tallennu MP3-muodossa, eikä niitä voi käyttää millä tahansa äänentoistolaitteella. Tämän vuoksi musiikin tallentaminen Spotifysta on hyödyllistä, niin Premium kuin ilmaiskäyttäjillekin.

Maksulliset vaihtoehdot

  1. Audials Music – Audials ei ole vain audiotallennin vaan myös audiomuunnin. Voit tallentaa minkä tahansa kappaleen miltä tahansa musiikin suoratoistoalustalta. Tallennuslaatu on huippuluokkaa ja voit tallentaa myös äänikirjoja. Spotifysta ja Amazon Musicista Soundcloudiin, Tidaliin ja Deezeriin, voit tallentaa kaikkialla. Audialsista ja sen lataamisesta lisää täällä.
  2. Apowersoft Audio Recorder – Tämä on paras Spotify-tallennin Android- ja iOS-käyttäjille. Sen lisäksi se on myös täysin yhteensopiva Windowsin ja Macin kanssa. Se voi tallentaa ääntä miltä tahansa suoratoistoalustalta ja tallentaa nauhoitettuja tiedostoja eri muodoissa. On sanomattakin selvää, että tallennuslaatu on ensiluokkainen ja Apowersoft lisää automaattisesti metatiedot ja tunnisteet tallennettuihin tiedostoihin. Voit myös muuntaa tiedostomuodot yhteensopiviksi eri soittimien ja laitteiden kanssa. Ennen kuin ostat Premium-version, voit tutustua kokeiluvaihtoehtoon ja tarkistaa, täyttyvätkö kaikki vaatimuksesi.
  3. Leawo Music Recorder – Leawo on ammattilaistason tallennin, joka on yhteensopiva vain Windowsin kanssa. Alkaen verkkopalveluista, kuten Spotifysta, syötettyyn ääneen, kuten mikrofoniin, ohjelmisto voi nauhoittaa kaiken. Sen sijaan, että äänität manuaalisesti, voit ennalta määrittää aloitus- ja lopetusajan, jolloin ohjelmisto aloittaa ja lopettaa äänityksen automaattisesti, haluamallasi alustalla. Ohjelmisto löytää myös metatiedot, kuten artistin ja levynkannen tallennetuista kappaleista. Myös tallennettujen tiedostojen ammattimaiseen muokkaamiseen on vaihtoehtoja.

Ilmaiset vaihtoehdot

  1. Free Sound Recorder – Free Sound Recorder on yksi parhaista ilmaisista äänentallennustyökaluista sekä Windowsin että Macin käyttäjille. Voit tallentaa Spotify-musiikin lisäksi mitä tahansa ääntä, jota soitat tietokoneellasi. Tämä tarkoittaa, että voit tallentaa suoratoistoääntä, konferensseja, ääni- ja videopuheluita Skypen kaltaisissa sovelluksissa ja paljon muuta. Spotify-musiikin lisäksi voit tallentaa musiikkia myös esimerkiksi YouTubesta. Äänen laatu on erinomainen ja voit toistaa tallentimen pätkiä missä tahansa.
  2. Audacity – Audacity on ilmainen ohjelmisto, jonka avulla voit tallentaa musiikkia niin Spotifysta kuin muistakin suoratoistopalveluista ja lähteistä. Se on yhteensopiva muun muassa Windowsin, Macin sekä Linuxin kanssa ja se tukee jopa 32-bittistä äänenlaatua.

Audacity on kuitenkin suunniteltu ensisijaisesti ammattikäyttöön, mikä tekee sen käytöstä varsin monimutkaista. Aloittelijoiden helpottamiseksi on tehty useita erilaisia artikkeleita ja videoita, joilla käydään läpi Audacityn käyttöohjeet askel kerrallaan.

  1. Spytify – Spytify on perustason Spotify-tallennin, joka on suunniteltu vain tallentamaan Spotify-ääntä ohittamalla mainokset. Siksi se sopii täydellisesti ilmaisen Spotifyn käyttäjille, jotka saavat mainoksia toistamiensa kappaleiden ja soittolistojen välissä. Yksittäisten kappaleiden tallentamisen sijaan voit toistaa Spotifyn soittolistan, jolloin Spytify tallentaa koko soittolistan ja jakaa raidat MP3-tiedostoiksi metatietoineen.

Siksi käyttäjän mukavuus on pidetty mielessä kehitettäessä avoimen lähdekoodin ohjelmistoa vain Windows-käyttäjille. Harmillisesti tämä siis tarkoittaa sitä, että muun muassa Macin käyttäjät eivät Spytifyta pysty käyttämään.

  1. CodePlex – CodePlex Spotify Recorder on siistein ja yksinkertaisin ilmainen Spotify-tallennin. Se on saatavilla verkossa Windows-käyttäjille ja se on suunniteltu erityisesti äänen tallentamiseen Spotify-verkkopalvelusta. Tallennettu ääni tallennetaan MP3-tiedostona kovalevylle. Äänilähteenä on stereomix, eli mitä tahansa kuulet kuulokkeistasi, ohjelmisto tallentaa ne kaikki äänet täsmälleen sellaisenaan. Varmista siis, että taustalla ei ole muita äänihäiriöitä, kun Spotify soi.

Tietoa Spotifysta

Spotify on musiikin suoratoistopalvelu ja tavaramerkki, jonka omistaa ruotsalainen Spotify Technology S.A. Palvelu, jossa on yli 40 miljoonaa kappaletta ja äänikirjaa, lanseerattiin ensimmäisen kerran vuonna 2008 ja se on laajentunut yli 170 maahan maailmanlaajuisesti.

Spotify tarjoaa maksullisen Premium-tilauksen lisäksi myös ilmaisen palvelun. Ilmaiseen Spotifyn käyttöön sisältyy perusominaisuudet sekä mainoksia ja tiettyjä rajoituksia. Premium-tilaus taas tarjoaa käyttäjälle useita lisäominaisuuksia ja parempaa suoratoiston laatua ilman mainoksia.

Vuonna 2018 Spotifylla oli jopa 180 miljoonaa kuukausittain aktiivista käyttäjää, joista 83 miljoonaa on maksavia tilaajia. Käyttäjät voivat ladata enintään 10 000 kappaletta yhdelle laitteelle ja enintään 5 laitetta yhdellä tilillä offline-käyttöä varten. On tärkeää huomata, että kaikki Spotifyn musiikki on tekijänoikeudella suojattua ja luvaton uudelleenjakelu katsotaan laittomaksi useimmissa maissa.