Home

Home Home

Kuka minä olen

Se olisi Jani moi, IT-nörtiksikin tituleerattu tekniikan rakastaja.

img22

Tähän blogiini olen ajatellut ihan kertoa omia näkemyksiä kaikenlaisesta tekniikasta. Semmoisista asioista mitkä kiinnostavat itseäni ja varmasti montaa muutakin ihmistä. Toivottavasti tästä saat itsellesi uusia ideoita ja voit hyötyä mun osaamisestani ja tiedoistani, samalla kenties itsellekin tulee ahaa elämyksiä.

 

Koitan olla selkeä ja ytimekäs aiheissa, jotta ne on helppo ymmärtää enkä jaarittelisi liikoja. Joskus kunb tietotekniikka on kyseessä, niin saattaa itsellä mennä hieman nippelitiedon kertomiseksi, joten koitan pysyä asiassa.

Ikää mulla on sellaiset kolmekymmentä ja asun tosiaan Tampereella, jos se sattuu jotakuta kiinnostamaan. Töissä käyn arki päivisin ja sitten työajan ulkopuolella tulee näperrettyä milloin minkäkin kanssa. Aika paljonhan se aika tuppaa menemään tietokoneiden parissa ja pelaillessa kanssa. Eli vapaa-aika on hyvin pitkälti nörttäilyä tavalla tai toisella. Mutta minkäs teet, kun se on itselle se mielenkiintoinen aihe, jonka koen rentouttavaksi.

 

Tämä blogi tuleekin siksi keskittymään juuri noihin tietotekniikkaan liittyviin asioihin sekä erilaisiin liitännäisiin. Aihe kun on itselleni se luonnollinen ja itseä kiinnostava kaikin tavoin. Mutta siitä tarkemmin sitten myöhemmin. Ensin voisin kertoa tarkemmin omista kiinnostuksistani.

img-1111

Keskeiset kiinnostukset

circle12

Kiinnostus tietotekniikkaa kohtaan on ollut aina kovaa, ihan siis pienestä alkaen. Kiinnostus alkoi aikana, kun läppäreitä ei ollut vielä. Sitä on matkan varrelle mahtunutkin kaikenlaisia tietokoneita ja pelikoneita. Kun miettii menneitä, niin muutos on ollut suurta tekniikan suhteen. Nykyisin kaikki mahdollinen on tietokoneilla ja älylaitteissa. Näistä kaikista ei voinut edes unelmoida vielä kymmenen vuotta sitten.

 

Oikeastaan kaikki laitteet ja koneet kiinnostaa. Isoimpana kiinnostuksena toki on ollut tietokoneet, niiden käyttö, kunnostus ja kehittyminen. Oikeastaan kaikki tietokoneisiin liittyvää on semmoista mihin riittää intoa ja kiinnostusta. Eli varmaan tulen kirjoittamaan paljonkin tietokoneisiin liittyvistä aiheista. Ja aiheet voi olla aika laidasta laitaan.

 

Kiinnostusta on myös esimerkiksi kryptovaluuttoihin, mikä lienee aika odotettavaakin, kun eletään vuotta 2021 ja kryptovaluuttojen suosio on noussut todella kovaa tahtia. Luonnollisesti se tällaista nörttiäkin sitten kiinnostaa hyvinkin paljon. Eli varmasti tulee aiheissa näkymään kryptovaluutat eri tavoin, ehkä nyt ainakin pääpiirteittäin tulen kertomaan niistä ja varmaan sitten vähän perusteellisemminkin. Mutta aika näyttää sen kaikkein parhaimmin.

 

Myös pelaaminen on mulle tärkeää. Esports on yksi intohimo. Niin pelaamisen puolella kuin pelien seuraamisessakin. Monet tietokoneilla pelattavat pelit, kuten League of Legends, CS:GO sun muut ovat todella koukuttavia pelejä. Jossain vaiheessa voisi ehkä niistä peleistä ihan kertoa. Mutta pelejä kyllä piisaa paljon muitakin, ei vain nuo pelit eli sitä pitää miettiä sitten, että millaisen sepustuksen tekee. Ehkä niistäkin voisi jotain tässä kirjoitella, jos sellainen tilanne vaan tulee, että aiheesta olisi jotain sanottavaa.

 

Esports taitaa olla itseasiassa nykyisin melkoisen suosittua, joten voisi kai siitä kertoa jotain jossain vaiheessa. Joku aika sitten kettään ei eSports vielä kiinnostanut, vaikka itse olin innoissani. Ei oikein aiheelle kuuntelijoita löytynyt. Nyt on kuitenkin jo toisin ja aiheesta voi saada jopa kunnollisen keskustelun aikaiseksi.

 

Ylipäätään voidaan nyt todeta, että mulle jopa urheilu on netissä. Eli lähes kaikki mistä tykkään, on sellaisia, että liittyy jollain tavalla tekniikkaan. Niin maksutavat, urheilut kuin itse koneetkin. Luultavasti kaikista aiheista tulee ainakin tekstiä syntymään.

circle13

Tässä blogissa

hm04

Kun ajatus blogin pitämisestä syntyi niin aloin miettimään, että mitä haluan tällä blogilla saada aikaan. Yksi asia on, että haluan jakaa sitä tietoa mitä mulla jo on. Mutta sen lisäksi olisi kiva myös itse saada eräänlaisia ahaa-elämyksiä. Eli kenties saada uusia ideoita, kun purkaa ajatuksiaan sanoiksi ja samalla taas ehkä saada myös lukijoilta uusia ideoita ja näkökulmia. Toivonkin, että tätä lukee aiheesta kiinnostuneet ihmiset.

hm03

Ajatuksena oli, että laittaisin tähän erilaisia vertailuita eri aiheista, ne aiheet päätän sitten sitä mukaa kun alan kirjoittamaan. Mutta luultavasti tietokoneisiin liittyviä vertailuita olisin tekemässä.  Sitten esimerkiksi kryptovaluutoista ajattelin, että olisi hyvä tehdä erilaisia tekstejä. Kuten juuri tuossa aiemmin mainitsin, niin esimerkiksi vähän sellaista perustietoa ja lisäksi sitten syvempääkin tietoa. Esimerkiksi lohkoketjut voisi olla sellainen kiinnostava aihe lukea.

Kaiken kaikkiaan siis aika teknistä on tämä sisältö ja omalla tavallaan varmasti mun nörtteily harrastus tulee näkymään tässä blogissa oikein hyvin. Toivottavaa tietysti on, että näistä mun kirjoituksistani olisi mahdollisimman paljon iloa lukijalle. Ja sitähän voi vaikka itsekin saada uusia ideoita sitä mukaa, kun kirjoittelee. Mikä voisi toki olla ihan toivottavaakin, eikö?

 

Ainakin nyt alkuunsa olisi ajatus, että kirjoittaisin vertailuita liittyen Intel I9:n. Varmaan ainakin I9 ja I7 eroista ja siitä, että kuinka kannattava se I9 voisi olla sitten hankintana. Sitten varmasti myös muunlaisia vertailuita tulen tekemään, aiheesta ja sen ohitse. Aihe on ainakin sellainen, mikä itseä kiinnostaa ja tuollaisesta vertailusta voisi olla hyötyä sen lukijalle.

 

Noi vertailut ovat muutenkin hyviä, kun niitä tuntuu ajoittain olevan ihan liian vähän. Koska vertailuissa useimmiten saa parhaimman käsityksen siitä, että millainen tuote oikeasti on parempi ja millainen ei. Äkkiä tuotetiedot lukemalla ei välttämättä heti saa käsitystä, että millainen tuote on toiseen vastaavaan verrattuna. Eli erilaiset tuotteiden vertailut ovat ehdottomasti täällä mulla yksi mitä teen. Aloitetaan ne vaikka juuri sillä Intel I9:llä.

 

Olin ajatellut myös jossain vaiheessa puhua hieman suosituimmista kryptovaluutoista, eli Ethereumista ja Bitcoinista. Ainakin Bitcoin on näistä kahdesta varmasti lähes kaikille tuttu. Bitcoinhan on se ensimmäinen kryptovaluutta ja kaikkein suosituin ja tunnetuin tänä päivänä. Kryptovaluuttojen suosio kuitenkin kasvaa ja kiinnostus niitä kohtaan lisääntyy, miksi en siis omaa osaamistani ja kokemustani niistä jaksaisi.

 

Kun itse kiinnostuin aikanaan kryptoista, niin vaihtoehtoja ei ollut kuin Bitcoin, nykyään vaihtoehtoja on jo sellaiset reippaat 5000 eri kryptovaluuttaa. Niiden käyttö yleistyy ja jo iso osa ihmisistä on niistä kiinnostunut. Siksi voisikin olla hyvä, että kertoisin niistä omia näkemyksiäni.

 

Myös lohkoketjut voisi olla hyvä aihe puhua, mutta mitä niistä sitten kertoa, niin se on sen ajan mietintää sitten. Lohkoketjut ovat kuitenkin melkoisen laaja aihe ja kuitenkin myös oleellinen aihe, eli pitää miettiä, että miten sen kanssa sitten aloittaisi. Kuitenkin mitä tahansa kirjoitan, niin koitan kertoa mahdollisimman selkeästi aiheesta, niin lukemisesta on hyötyä sitten lukijalle.

 

Ajatuksissa olisi, että tästä blogista lukija saisi mahdollisimman paljon tietoa ja uusia ideoita. Kaikenlaista sellaista oleellista tietoa, ilman sen suuremmin turhaa hömppää. Ja samalla kenties itse saisin uusia ideoita, kun jäsentelisin ajatuksiani tekstiksi. Eli katsotaan miten tämä tulee onnistumaan.